Sömnlös och tankar likt en orkan

Jag kan inte somna. Det förvånar mig faktiskt väldigt mycket eftersom jag dels haft en utomordentlig dygnrytm under hela resan där jag somnat tidigt, vaknat tidigt och sovit riktigt bra. Har vaknat utan att behöva (eller ens kunnat) somna om. Tänkte att det kommer att funka bra här hemma med. Dels för att jag är så himla himla trött/sömnig.
 
Somnade tidigt igår. Inte särskilt förvånande efter 24 timmars resande. Vaknade av klockan vid 7 och somnade om innan jag hade reagera. Vaknade sedan vid 11 efter sammanlagt 15 timmars sömn ungefär. Självhatet började direkt pga försov mig till tiden hos psykiatrin. Riktigt irriterande. (I för sig så kanske det är på grund av just 15timmars-sömn som jag inte kan somna nu.)
 
Hade en bra dag i skolan med möte med gruppen om exjobbet och sen mysochskratt-samtal med min vän S. Blev trött väldigt tidigt på kvällen, utförde lite ärenden and stuff och klockan 22 borstade jag tänderna för att gå och lägga mig. Kände mig väldigt trött. 
 
Somnade inte. Somnade inte. Somnade inte. Tände ett stearinljus och läste bok och läste och läste och läste.. sömnig. Men somnade inte. Min man kommer in 01.30 och ska sova. Lampan släcks och jag somnar inte. Kl 02.20 ungefär ger jag upp och går ut i ett mörkt vardagsrum för att somna till en serie. Tankarna i huvudet snurrar på som en tvättmaskin fullproppad med blandade färger och vibrerande rörelser och skummande tvättmedel och tänker att en serie kan få mig att släppa tankarna.
 
Klockan är nu 03.35 och jag funderar seriöst på att skita i det. Bara strunta i att sova inatt. Men jag är så jälva trött och imorgon har jag dels en heldag med skolrelaterat, en träff med arbetsterapeuten nere på stan, en promenadsdejt med en vän och sen ska jag jobba hela kvällen.
 
Måste orka.
 
Funderar på varför jag inte kan somna och kommer fram till att det beror på extrem ångest som beror på ältande och oro. Eller rättare sagt oro. Tänker på allt som ska göras och får upp automatiska tankar/överjaget som självhatar och tycker till om hur värdelös jag är och hur kass jag är och att nu är jag tillbaka till att ha en jävla massa skit att göra som jag ändå antingen skjuter upp, gör halvbra eller helt enkelt inte gör. Så jävla värdelös röst att lyssna på. Så jävla irriterande och ful och dum i huvudet är den där dumma dummisen som säger såna där dumma värdelösa saker till mig. Känslan i brösten också. Den är också dum. En dum liten dummiskänsla som bara trycker och är till besvär. Ger mig sömnbrist och oroöverskott. 
 
Håll käft dummisröst och dummistryck. Ni är värdelösa. Inte jag. Jag är stencool. Jag har lyckats med så jävla mycket under mina år, jag är älskad av fantastiska människor, jag är påhittig och bra på att hitta lösningar, jag är intressant och intresserad, jag är värdefull och jag kan. Jag kan, jag kan, jag kan. Se bara på i söndags, jag vågade snorkla i hav med fiskar. Två saker jag är rädd för; vatten och äckliga fiskar, och där låg jag... snorklandes. Jag är inte bara bra, jag är också så jävla cool. Så det så.
 
Också gör vi ett nytt försök. Imorgon SKA jag UPP kl åtta. Punkt. 

På väg hem

Nu sitter vi på ett sj-tåg och är på väg hem från Arlanda. Blir ungefär ett dygns åkande för att komma hem. Riktigt jobbigt att vara resande och utifrån den aspekten ska det bli jävligt skönt att komma hem. Snart är vi äntligen hemma. Vardagslivet som väntar känns inte lika "äntligen" men även det har sin charm.
 
Jag har i alla fall skrivit dagbok några ggr under resan och skrivit vad vi gjort och vad jag upplevt. Tänkte skriva in de i bloggen precis som det står men vet inte om jag skriver dem en och en som om "det händer nuu" eller alla på en gång. Tänkte skriva de och publicera dem enligt de datum och tider som dagboksanteckningarna faktiskt är skriva men då hamnar de flesta av dem innan dessa senaste "älskling som är röd"-inläggen. Men kanske roligast så ändå. Och i en egen kategori så kanske det blir enkelt att hitta ändå. Ja. Vi får se helt enkelt.

så jävla bäst

Igår brände min man i stort ser hela ryggen. På kvällen går han runt utan tröja med bar överkropp. Inser att han inte längre är röd i ansiktet och jag säger :
- Älskling. Ditt ansikte säger inte stopp längre när jag vill pussa på dig :D
- Om jag gör så här då? *swish* så vände han på sig snabbt så ryggen var mot mig.
Hahahahahahahhahahahahaha. Hahahahahahhahaha. (man kanske skulle varit där)

Tur att han har humor

Min mans solbrända ansikte har lagts dig och istället för röd som en kräfta är han numera rosa som en räka.
- älskling! om du får en finne och vill dölja den och inte hittar coverstick någonstans kan du få ta mitt rosa läppstift .

Superkul

- Älskling. Jag vill springa fram och pussa på dig men varje gång säger ditt huvud "Stooooop"

Smeknamn

Min man kallar mig Djungelvrål ibland för att jag är söt som godis och låter mycket. "Mitt lilla Djungelvrål" kan han säga. Idag sa jag att "Du är mitt trafikljus som säger STOP". För idag var vi på stranden, Tulum i lite mer än en timme och han har blivit lite bränd av solen. Så han är alldeles röd i hela fejjat. Hahahaha. Mitt lilla stoptrafikljus. Jag tycker själv att det är riktigt roligt.

Bröllopsresa

Packa packa packa, städa städa städa och göra en skoluppgift och sen bär det av mot Arlanda och mot vår BRÖLLOPSRESA!!!

Ett och ett halvt år efter bröllopet. Men men,.. den som väntar på en awesome nice tvåveckors lyxsemester i Mexico...

Ihhh!

Nostalgi.. ?

Jag minns när jag var elva år och varje månad (eller hur ofta det nu vad OKEJ-tidningen kom ut) köpte OKEJ-tidningen med en vän. Varje gång köpte vi den och bläddrade i den tillsammans och samlade på posters som man gjorde på den tiden. Ibland fick man en cd-skiva på köpet. 
 
Jag minns en låt. Tror det var spår 12 och min favorit i flera månader. Brukade spela den på högsta volym. Det är så himla märkligt och jag skrattar åt det nu i efterhand. Låten är väldigt speciell att ha med i en tidning som har elvaåringar som publik. Här är den.
 
Jag vill dö idag med Två blåbär 
 

Homeland, träning, presentjakt och sömn

Har blivit tipsad serien Homeland några gånger och har haft säsong ett nedladdat på datorn väldigt länge men utan att se. Igår natt kunde jag inte somna och tänkte att jag ska sova till en serie så jag satte på Homeland. Big mistake!
 
Så. sjukt. spännande!! Och.bra!! 
 
Efter några "oh, bara ett till, bara ett till" så var klockan morgon och jag sov ungefär en timme innan jag cyklade iväg till stan. Hade tid hos arbetsterapeuten och sen hade jag bestämt träff med en klasskamrat på gymmet så att träningen verkligen skulle bli av. Yey! Är sjukt nöjd med att jag har tränat idag. Ska träna på fredag också tänkte jag.
 
Sedan blev det en shoppingtur på stan. Det var inte riktigt meningen. Jag skulle köpa present till min man eftersom det är alla hjärtans dag när vi är på vår resa. I för sig räcker det med att vi beställer upp lite bubbel och så har vi takterassbubbelbadsbubbelvinsdejt i Mexico och dagen är så jävla romantisk som en alla hjärtans dag någonsin kan kräva. Så egentligen är allahjärtansdagpresent, jag vill bara väldigt gärna ge honom någon liten present på vår bröllopsresa. 
 
Jag hittade istället ett par jeans, en klänning, portabel högtalare till mobil, hänglåg till cykelkorgen så jag slipper bära med mig den när den parkeras och strumpor till mig själv. Nejdå, jag hittade present till honom också. Dels en handfläkt och en tröja. Dessvärre hade tröjan bara 14 dagars öppet köp och han är lite krånglig med att våra lååång men smal så ibland passar M och ibland L och ibland inget av de beroende på hur klädesplagget är sytt. Så tröjan har han redan fått. Den passade. Den passade dessutom perfekt. Skitbra och skitstörigt.. då kunde jag ju gett den på rätt dag. Aja. Vet att han kommer älska den andra presenten, varm och svettigt.. perfekt med en liten söt fläkt då *nöjd*. 
 
Nu är det tvätt, mat och plugg som gäller. Somnar jag inte med pluggat kanske kanske jag kan se ett avsnitt Homeland. Jag somnade i början på avsnitt 9... m.å.s.t.e.s.e.! 
 
Det bästa är dock att inatt kommer jag att sova bra! Träning och sömn går väldigt bra ihop :)

vardagochtankar.blogg.se

Personligt, vardag, frustrationsutbrott och lite ADHD.

RSS 2.0